Ik kom uit de kast

Geplaatst op 03/11/2017 12:13 door Olaf Brouwers
Kevin Spacey (acteur) deed mij mijn ogen openen. Hij durft het. Respect voor hem. Lef. Groots. Nu ik nog.

Wie gingen hem voor? 
o.a. Freddy Mercury, George Michael, Mark Felt, Satoshi Nakamoto, Perry McCarthy, Ben Collins, Jon van Eerd, Barry Humphries, Alex Drake, Clark Kent en Lance.


Wat deed Kev? Hij verklapte ons allemaal zijn geheim. Gelukkig! Mooi, goed, eindelijk. Maar, waarom vertelde hij het ons niet eerder. Daar hebben wij toch recht op, de waarheid, minimaal!

Ja toch? Wij hebben toch het recht te weten waar iemand voor kiest, te weten wat iemand wil? Minimaal moet iemand zich verantwoorden voor zijn keuzes. Het heeft ook effect op ons. Jouw keus heeft een gevolg voor mij. Dus eis ik dat jij jouw keuze verantwoord, toelicht.
Dus Kev, waarom zei jij niet eerder dat jij van mannen houdt i.p.v. van vrouwen? Jij weet niet wat dit allemaal met mij doet, met ons, wat voor gevolgen het heeft voor mij, voor de maatschappij!

Pfffff....

Geheim? Wie maakt het een geheim? Wat is een geheim in dit geval, iets wat iemand niet verteld aan een ander? Dan kom ik nu uit de kast. Ok, ik had het eerder moeten vertellen. Ik sop mijn koekjes in de thee. Dit doe ik al jaren. Structureel, dwangmatig. Niet 1x per dag maar vaker. Zelfs in het openbaar. En het viel nog nooit iemand op.

Ik ben zo blij dat ik het kwijt ben. Wat een opluchting! Nu heb ik het gevoel dat ik de maatschappij een dienst heb bewezen. Wij kunnen samen weer vooruit. Not.

Iedereen is uniek. Daarom zal iedereen een andere keus maken. Een keus op basis van een uniek leven vol unieke gebeurtenissen, unieke leerprocessen, unieke wensen. Mocht die keus toevallig hetzelfde zijn als die van een ander, de afwegingen blijven uniek. De een komt rechtsom tot een conclusie, de ander linksom.

Gaat het ons aan wat iemand kiest? Waarom? Omdat het mogelijk gevolgen heeft voor ons. Dus boeit het ons niet wat en waarom iemand iets kiest maar boeit het ons alleen wat de gevolgen voor ons zelf zijn.
In het gevalletje Kev is het erger... Het gaat niet eens om de gevólgen voor ons maar omdat wij sensatie willen. Een roddeltje. Een gespreksonderwerp. Jij verteld toch ook niet iedereen dat jij hetero bent? Waarom zou Kev vertellen dat hij homo is? Lekker belangrijk joh.

Wat is wel onze verantwoordelijkheid? Dat wij een juiste keus maken. Niet wát die keus is, maar dat die keus weloverwogen is. Een keus die geheel vanuit jouzelf komt, waar jij geheel achter staat. 
En daarmee kunnen wij elkaar helpen.

De crux is: hoe kom jij erachter wat jij wilt?

Oja, voordat ik de kletskloppen 'en masse' de earl grey tea in jaag...wie is wie?
Zanger, zanger, Deepthroat, Bitcoin, The Stig, The Stig, De Mol seizoen 9, Dame Edna, A.D in PLL, Superman, Tour de France winnaar

 

 

 

terug naar het overzicht