Anderhalve meter

Geplaatst op 29/04/2020 10:17 door Olaf Brouwers

Dat is niet te doen joh. Ik wil tegen iemand aan kunnen staan, aanraken, hutjemutje staan in de rij bij de kassa, een adem in mijn nek voelen hijgen, tegen mensen op lopen op straat. Ik wil dat men in mijn oor praat, tettert! i.p.v. van 1.5m afstand, ik wil het speekselgespetter voelen in een gesprek, de knoflookdampen ruiken, ervaren!!!

Anderhalve meter, dat is veel-veel-veel meer dan wij doorgaans aan afstand houden tussen elkaar. Life's a hell! Ons sociale contact gaat eraan, alle menselijkheid wordt weggenomen!

Weggenomen...

Wij appen, e-mailen, Zoomen, facetimen. Bellen doen wij niet meer, too close bye (in je oor, irri!). Bij de kassa zoek ik de kortste rij en hopelijk niemand achter mij, zo wel dan kijk ik met die betekenende blik van, ik moet zo nog pinnen en geef mij de ruimte. Spullen verkoop ik via marktplaats, waar ik ook onderhandel over de prijs en het pakketje vervolgens opstuur.
Who the fuck zijn mijn buren? Ik zie ze nooit. Kom ze nooit tegen. Mag de haag of schutting eigenlijk hoger dan 2.00m? Dan kom ik ze niet tegen als ik de tuin in loop. Zo irritant, beginnen ze een gesprek. Hee, er staat iemand op mijn parkeerplek. Ik sta daar altijd! Wie is die dipstick, o' hij woont 2 huizen verder.

Al die gekken op straat joh. Waar is mijn mobiel, ik moet naar het toilet. Zet jij Netflix effe op stil? Is AH al langs geweest voor de boodschappen? Welke serie gaan we hierna Bingewatchen? Morgen ga ik trouwens vroeg sporten, dan is er niemand, lekker stil. Erna rij ik wel langs de bakker voor brood. Als ze net open zijn is er niemand. Heb jij het trouwens gehoord van Ed? Stond op FB, schijnt vader te zijn geworden. Ik stuur wel een Like. En je zus zag ik, heeft een huis gekocht. Leuk, waar woonde ze hiervoor?

Totdat wij horen: minimaal 1.5m en blijf-thuis!

Wat?! Ja hee, wie bepaald wat ik moet doen? 

En zo gingen wij 'en masse' de straat op, willen wij ineens langs onze vrienden, familie, opa's en oma's waar tot zo ver vereenzaming heerste. Is er een daling in whatsapp verkeer, worden de fietsbanden na jaren stilstand opgepompt en zegt Adidas....wij verwachten een stijging in verkoop sportartikelen.

Zeg het maar.

 

terug naar het overzicht